Corrie's leven.
Corrie is geboren op 12 februari 1955. Haar vader was Gerrit Romijn, haar moeder Corrie (Cok) van IJzendoorn.
Corrie heeft een bewogen maar gelukkige jeugd gehad en was daar altijd zeer tevreden over.

Op de dag voor vaderdag in 1976 heeft zij Thijs ontmoet. Thijs had het idee opgevat om een bootje (jacht) te kopen. Op die bewuste zaterdag had hij in de krant een advertentie gezien van een bootje wat te koop lag in Dinteloord. Omdat ome Arie er wat meer van wist heeft Thijs hem gebeld om te vragen of hij even meekon. Dat kon, alleen Cok (Corrie's moeder), waar ome arie op dat moment een kortstondige relatie meehad, ging ook mee. Die middag zijn ze gaan kijken en omdat het nogal regende waren ze behoorlijk nat geworden. Cok vroeg of ze even meegingen voor een bakje koffie. Zo gezegd zo gedaan. Daar aangekomen was ook Corrie thuis. Ze had gewinkeld. Ze had die middag een witte spijkerbroek gekocht samen met een indiase overhemdblouse, gestreept in blauw, grijs en wit.
Ze zag er voor Thijs oogverblindend uit. Het was voor hem liefde op het eerste gezicht.
Omdat ome Arie met Cok, Corrie en Arie de volgende dag zou gaan varen vroegen ze of Thijs ook meeging. Natuurlijk hoefde die daar geen twee keer over na te denken.
Ook de volgende dag (zondag) was het regenachtig. We voeren de jachthaven uit richting de Biesbos. Je vaart dan op een watertje dat het Wantij wordt genoemd.
Corrie werd op dat watertje zeeziek, waar Thijs haar mee plaagde. Ome Arie legde op een bepaald moment de boot aan om Corrie even de kans te geven om aan land te gaan om de misselijkheid wat te laten zakken. Het regende en Thijs gaf haar zijn jasje om haar niet al te nat te laten worden. Corrie is aan land geweest en de zeeziekte was gezakt.
Aan het eind van de middag moesten er aardappelen worden gebakken.
Thijs maakte, zoals hij thuis ook deed, schijfjes van rauw geschilde aardappelen. Dat was volgens Corrie helemaal fout, omdat de aardappelen eerst gekookt moesten worden. Het werd een redelijk meningsverschil, maar Corrie won want de aardappelen werden gekookt. In een veel later stadium heeft Thijs laten zien dat je aardappelen ook kunt bakken zonder ze van te voren te koken.
Na het eten en de afwas was er een voetbalwedstrijd op TV. Er was een toernooi (EK of WK) gaande. Na die wedstrijd te hebben gezien bracht Thijs Corrie naar huis waar hij haar voor het eerst heeft gekust. Die kus is het begin geweest van de relatie die Corrie en Thijs hadden.
Corrie met "meester" en klasgenootjes in 1966 klas 6
Corrie en Thijs op hun trouwdag.
Door allerlei zaken binnen de familie van Thijs is die relatie in een stroomversnelling gekomen waardoor het al snel duidelijk was dat ze voor elkaar waren bestemd.
Thijs had al snel een aanvraag bij de woningstichting Hoogvliet ingediend voor een woning.
Terwijl ze ook hadden besloten om in "ondertrouw" te gaan, want het was door de woningstichting verboden om samen te wonen. Door oma van IJzendoorn werd toen geopperd om dan in plaats van in ondertrouw te gaan maar ineens te trouwen, waarna kort daarna een verlovingsfeestje is gevierd. Nadat het huis was opgeleverd en geschilderd en behangen zijn ze op 11 februari 1977 getrouwd.
Het leven ging verder en de belevenissen volgden elkaar op. Zo werden kattenshows bezocht. Het voert te ver om hiervan ook verslag te doen.
Er is echter een zaak die ik wil belichten.
Er was een kattenshow in Den Haag. Corrie moest de eerste dag werken dus ging Thijs alleen met Cok. Thijs liep die dag over de show en zag een mooie kater. 's Avonds thuis gekomen heeft hij dat aan Corrie verteld waarop die vroeg of hij niet had gevraagd hoe duur die kater was.
De volgende dag wilde Corrie na op de show aangekomen te zijn direct die mooie kater zien. Je kunt het voelen aankomen aan het einde van de dag hadden zij een red tabby kater (Maurice) gekocht.
Die trouwdag was een onvergetelijke gebeurtenis voor beiden, want hoewel redelijk bescheiden had de familie toch wat bijzonders geregeld.
Oom Aad en tante Lenie kwamen met het cabaretgroepje waar mee ze bezig waren optreden en het hoogtepunt daarvan was een nummer van John Denver.

Corie in haar trouwjapon.
Corrie met de pasgeboren Stephanie
Hierna is het tot 25 oktober 1979 redelijk rustig geweest. Op die dag werd Stephanie geboren. Op 24 oktober 's avonds kon Corrie voor het naar bed gaan niet stoppen met plassen. Thijs zei tegen haar dat ze dan maar een maandverbandje om moest doen en naar bed komen.
De volgende dag nadat Thijs naar zijn werk was gegaan heeft Corrie toch de verloskundige gebeld die langs is gekomen. Ze bleek toen 4 cm ontsluiting te hebben. Omdat ze alleen toch wat onrustig was werd haar geadviseerd Thijs naar huis te laten komen. Omdat ze nog niet was uitgerekend waren een aantal zaken nog niet in huis zoals: een ondersteek en de poten om het bed omhoog te zetten. Thijs is die zodra hij thuis kwam gaan halen.
De poten stonden goed en wel onder het bed of de weeën begonnen.
Snel is de verloskundige gebeld en kort nadat die is gearriveerd is Stephanie geboren. Thijs was zo ontzettend trots op Corrie en zijn kleine meid dat hij voor Corrie een gouden ring met een briljantje heeft gekocht.
Oma van IJzendoorn
Na een aantal jaren Perzische katten te hebben gefokt, zijn ze daar om allerlei redenen mee gestopt. De belangrijkste reden was dat een deel van de katten ging lijden aan Feline infectioneuze peritonitis, in de volksmond toen FIP (besmettelijke kattenziekte).
Ze hebben getracht om voor een groot aantal katten een goed tehuis te vinden, waarin ze redelijk zijn geslaagd.

Het leven kabbelde voort en op een bepaald moment kon Corrie van de toenmalige buurvrouw een bungalowtent overnemen. Dat hebben ze gedaan en daarmee waren Corrie en Thijs besmet met het Kampeervirus.
Na twee keer met die bewuste tent op vakantie te zijn geweest kon Corrie van een goede kennis een andere tent krijgen. Die kans hebben ze met beide handen aangegrepen. Nu om een lang verhaal kort te maken, van de tent werd het een vouwwagen en nog eens één. En van de vouwwagen werd het een caravan.
Maurice de la dique aux biches.
Red tabby kater
Er zijn vakanties geweest in Frankrijk (Toreille plage, Le muy) in België(Ardennen en Limburg) maar meer nog zijn er vakanties in Nederland geweest. Corrie en Thijs hebben het elke vakantie, of ze nu met anderen weg waren of samen, erg naar hun zin gehad.
De Caravan onderweg naar Le Muy.
Ziekte geschiedenis

Fotocollage

Home

In memoriam

Contact

Vorige
Vorig jaar 7 maart werden wij verblijdt met de geboorte van onze kleinzoon Ryan
Ferdinand Rugebregt. Corrie en Thijs waren zo ongelofelijk trots.
Corrie had al met Stephanie afgesproken dat ze veel zou oppassen. Als het enigszins had gekund had ze zelfs wel 7 dagen in de week willen oppassen.
Corrie met kleinzoon Ryan kerst 2005
Duidelijk is echter dat Corrie in die korte tijd dat zij met Ryan heeft gehad, zij in ieder geval van hem heeft genoten. Samen met Thijs heeft zij de laatste (zeer) korte vakantie met de caravan in Zeist nog met hem gehad.
Thijs heeft ook gezegd dat hij er alles aan zal doen om Ryan, als hij wat ouder is, te laten weten wat voor een geweldige oma hij heeft gehad.
In 2004 kwamen op een zondagavond Stephanie en Maurice nog vrij laat op visite. Na even gezeten te hebben kwam het hoge woord er uit zij hadden besloten te gaan trouwen! Voor Cor was toen op slag duidelijk dat Stephanie zwanger was want zij hadden gezegd pas te gaan trouwen als er een kleine op komst zou zijn. Cor was de koning(in) te rijk en zo ontzettend trots, de volgende dag is zij meteen zijn eerste kleertjes van oma en opa gaan kopen. Overigens het eerste speelgoed was niet lang daarna gekocht. Het trouwen van Stephanie en Maurice moest voor hun niet al te groots worden aangepakt. Het was al heel snel duidelijk dat het bescheiden feestje bij Corrie en Thijs thuis moest worden gehouden. Corrie had er alles aan gedaan om het gezellig en onvergetelijk te maken hetgeen ongetwijfeld is gelukt.